onsdag 12 november 2008

25 sajter borskänkes

25 sajter på 25 dagar och alla kommer att skänkas bort. Hur kan detta vara möjligt?
 • 1 sajt per dag släpps i 25 dagar i sträck (.se domäner)
 • Efter 6 månader eller en nådd första plats på google.se, kommer de 25 sajterna att skänkas bort
 • Vinnaren av en sajt lottas bland ägarna till de sajter som länkar till de nischade sajterna eller till de personer som skrivit minst två artiklar till en nischad sajt
Sajtinnehåll
Jag kommer under 25 dagar att skapa 25 sajter, med andra ord en sajt om dagen. Dessa sajter komma att vara nischade i olika områden och innehålla bloggposts, videoklipp, nyheter och annat innehåll som passar inom det området. Innehållet på dessa 25 sajter kommer att ha sin källa på andra sajter och därmed få en länk till sidan. Innehållsmängden kommer hela tiden att öka.

Sajterna kommer även att innehålla reklam som google adsense, tradedoubler eller annat inkomst givande innehåll.

Hur kan du få en sajt?
För att få en ut av dessa 25 sajter måste du länka till den eller de sajter du är intresserad av. Länkens titel och ankartext måste bestå av det sökord som sajten är uppbyggd av. För oss som håller på med sökmotoroptimering vet vi att man ska helst variera ankartexten för att det ska ge bäst resultat. Om en sajt till exempel handlar om flygresor vill man givetvis ha länkar med ankartexten flygresor men även länkar med ankartexter som billiga flygresor. Samma sak gäller för titleparametern.

Denna länk måste finnas i ett stycke flödande text såsom en del av ett blogginlägg eller artikel, dvs inte bara en länk. Länken kommer inte att räknas om den kommer ifrån ett sammanhang med pornografiskt, hets mot folkgrupp eller på annat sätt kränkande eller stötande innehåll. Språket måste vara svenska.

När ni har skapat länken så måste ni skriva en kommentar på det inlägg på denna sajt som handlar om inlänkar till den nischade sajten ni har länkat till. Varje ny sajt kommer att få 2st inlägg här på denna sajt, ett som presenterar den nischade sajten och ett som enbart är till för att kommentera och säga att man länkat.

Länkregler i korthet
 • Ankartext och title måste innehålla nischsajtens sökfras.
 • Länken måste finnas i ett textflöde
 • Länkens sammanhang ska vara allmänt accepterat och på svenska
 • Kommentera på nischsajtsinlägget om inlänkar att har ni länkat
Då är frågan varför skulle ni gör er besvär med att tänka på hur ni länkar? Jo, för att ju bättre länkar desto bättre position hos sökmotorerna och därmed blir ni destor gladare när ni får sajten. För er som tänker att jag vill vara med men jag länkar senare så säger jag samma sak igen ju fler bra länkar som funnits en längre tid desto mer blir sajten värd :)

Om du vill vara med i utlottningen men inte har någon sajt att länka ifrån kan du skriva 2st artiklar till en nischad sajt. Innehållet i artiklarna ska minst vara 350 ord och den ska vara unik dvs inte ha hämtats någonstans på nätet. Artikeln ska givetvis handla om den sökfras som en nischad sajt handlar om. Jag bedömer om en artikel är godkänd eller inte. Blir den godkänd kommer den att publiceras på den aktuella sajten. Om en person får två stycken artiklar godkända för samma sajt så kommer jag att skriva en kommentar till en av inläggen här på sajten där jag meddelar att personen är med i utlottningen. Blir en artikel inte godkänd kommer jag helt enkelt att radera den. Maila artiklarna till pierre på domänen pierresoderman.com

När kan ni få sajten?
Ni finns två olika scenarios på när utlottningen av en sajt sker
 1. Efter exakt 6 mån i publikt tillstånd
 2. Etta på google.se med den aktuella sökfrasen
När något av dessa två alternativ har gått i uppfyllelse stängs tävlingsanmälan och alla inlänkar sammanställs. Inläkarna kommer att kontrolleras så att de är publika vid detta tillfälle.

Relevanta frågor
 • Hur ska ni kunna lita på att jag verkligen skänker bort sajterna? Ni har mitt ord på det plus att vad har ni att förlora?
 • Hur kommer ni veta att utlottningen sker på rätt sätt? För hoppningsvis kan jag få någon känd internetentreprenör att medverka i utlottningen. Funderar även på att videofilma lottningen.
Hur sker ägarbytet?
Målet är att hitta en sponsor till kostnaden för ägarbytet vilket jag tror kan vara ganska lätt om detta får den uppmärksamhet som jag hoppas. Om detta inte blir fallet får vinnaren stå för kostnaden av ägarbytet.

När publiceras den första sajten?
Jag kommer att sätta igång nu direkt (kl 00:29) och förhoppningsvis orkar sätta upp den första sajten direkt. Annars kommer den första sajten bli publik senare idag torsdag den 13:e november 2008.

Varför gör jag detta?
Av flera skäl. Dels för att jag ständigt kommer på nya ideér på vad man skulle kunna göra på internet men det är inte alltid som jag förverkligar dem. Förhoppningsvis kan jag tjäna en liten slant på sajterna tills det är dags att skänka bort dem. Sen en stor del är att få uppmärksamhet inom internetentreprenör världen och därmed få en språngbräda för andra projekt som jag företar mig.

Idén kom till mig när jag egentligen skulle sova. Som alltid ligger jag och tänker på nya projekt och just denna kväll hade jag gått och lagt mig lite tidigare för att kunna börja jobba tidigare nästa dag. Men så plötsligt kom den som en blixt från klar himmel. Nu vill jag inte hävda att den är unik och jag är först med den men jag gick igång på den så pass mycket att jag sjösatte den direkt.

Blir detta riktigt uppmärksammat så kommer detta innebära väldigt mycket inlänkar och hög pagerank och därmed höga positioner hos google. Detta är intressant tycker jag för det innebär att vi som sysslar med sökmotoroptimering, bloggande och programmerande kan gemensamt styra vilka sajter som hamnar i topp hos google (nån som känner igen frasen :) ).

Blogginlägg om detta projekt, snälla
För att detta ska bli spännande så krävs det att mycket publicitet och det bästa sättet är att ni bloggar om det. Så snälla skriv ett blogginlägg om detta. Åter igen vill jag påpeka att mycket publicetet även är bra för er som vill vara med i utlottningen. Om ni vill ha en länk till er sajt så hojta till.

Vi har 6 spännande månader framför oss.

/Pierre Söderman

Inga kommentarer: